Φάρμακα για τη Λίλιαν

Εικόνα MSF GREECE
Υποβλήθηκε από MSF GREECE στις Δευ, 11/21/2016 - 17:53.

Σκοπός 

«Αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση ή το ίντερνετ δεν συμβαίνουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν αλλά είναι πραγματικότητα. Πριν έρθουμε στην Κένυα, είχαμε στο μυαλό μας εικόνες ακόμη πιο δύσκολες. Είδαμε όμως στην πράξη ότι υπάρχει αποτέλεσμα όταν κάποιος προσπαθεί. Κι εδώ προσπαθούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Σε μια άλλη περίπτωση αυτός που προσπαθεί μπορεί να είμαι εγώ και εσείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το συνειδητοποιήσεις και να θέλεις να προσφέρεις», δήλωσαν οι παρουσιαστές της εκπομπής World Party Σάκης Tανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης, όταν λίγους μήνες πριν βρέθηκαν στην Κιμπέρα της Κένυα για να καταγράψουν την ιστορία της Λίλιαν.

Η Λίλιαν γελάει δυνατά. Το χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό της. Είναι 32 ετών, μια νέα γυναίκα γεμάτη ζωντάνια. Ζει στην Κιμπέρα, μια απέραντη παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα. 

Η Λίλιαν έχει HIV/AIDS.

Η ασθένεια θα μπορούσε να την έχει καταβάλει, θα μπορούσε να μην είναι καν στη ζωή. Η Λίλιαν όμως, όταν βρέθηκε θετική στον ιό στα 27 της κι ενώ ήταν έγκυος, πήγε στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ξεκίνησε αμέσως την αντιρετροϊκή θεραπεία.

«Ήμουν έγκυος και έπρεπε να προστατέψω το μωρό μου» σημειώνει η ίδια. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν πρόγραμμα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο παιδί και εντάχθηκα σε αυτό. Η κόρη μου γεννήθηκε υγιής και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη γι αυτό».

Έκτοτε η Λίλιαν ακολουθεί πιστά τη θεραπεία κι έχει καταφέρει ο ιός να μην είναι ανιχνεύσιμος στο αίμα της. Μεγαλώνει μόνη της τις δύο κόρες της και εργάζεται πλέον διδάσκοντας και συμβουλεύοντας μητέρες και νεαρά κορίτσια για την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία.

Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις γυναίκες όπως η Λίλιαν να αποκτήσουν πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται για να ζήσουν. Κάνε τους το δώρο των φαρμάκων κατά του HIV/AIDS σήμερα! 

Στόχος μας να συγκεντρωθει η αντιρετροϊκή θεραπεία 25 γυναικών για έναν χρόνο. Με μόλις 10 ευρώ καλύπτουμε τα έξοδα για τα αντιρετροϊκά φάρμακα ενός ολόκληρου μήνα.

Στόχος 

Θέλουμε να συγκεντρώσουμε:3 000,00 €
1200€
3000€
1200€ από τα 3000€ στόχο

Έχουν συγκεντρωθεί:

55xΦάρμακα κατά του HIV/AIDS
26xΕμβόλια
11xΘεραπευτική τροφή
8xΙσοθερμική κουβέρτα
2xΙατρικό Κιτ
3xΣτηθοσκόπιο