ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ανθρωπιστική Βοήθεια

Εικόνα ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Υποβλήθηκε από ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ στις Τετ, 03/02/2022 - 13:47.

Σκοπός 

( Κείμενο από την επίσημη σελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα )
Καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται πυρετωδώς για να ξεκινήσουν δράσεις για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στην Ουκρανία και αναπτύσσουν ομάδες στην Πολωνία, τη Μολδαβία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Οι ομάδες μας είναι επίσης έτοιμες να παρέμβουν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Στην Ουκρανία, ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν διανείμει κιτ για τραυματίες πολέμου στη Μαριούπολη. Παρέχουμε, επίσης, εκπαίδευση τηλεϊατρικής για τη φροντίδα τραυμάτων σε 30 χειρουργούς από την ανατολική Ουκρανία.

Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν φτάσει στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα και επί του παρόντος προσπαθούν να διασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό και προμήθειες στην Ουκρανία και να οργανώσουν δράσεις αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και στις δύο πλευρές των συνόρων. Οι ομάδες θα αξιολογήσουν επίσης την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Με τις μάχες να συνεχίζονται, ο προσδιορισμός της πραγματικής έκτασης των ιατρικών αναγκών στην Ουκρανία παραμένει πρόκληση. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προετοιμάζονται για μια σειρά από σενάρια, τα οποία θα μας επιτρέψουν να εντείνουμε την ανταπόκρισή μας.

Στα συνοριακά σημεία ελέγχου Ουκρανίας-Πολωνίας οι ομάδες μας βλέπουν ανθρώπους να περνούν με τα πόδια, με αυτοκίνητα και λεωφορεία, πολλούς κουρασμένους και εξουθενωμένους, και μερικούς με παιδιά ηλικίας ακόμη και 25 ημερών.

Πολλοί από αυτούς που διέσχισαν τα πολωνικά σύνορα μάς είπαν ότι πέρασαν πολλές ώρες σε ουρές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Κάποιοι ήταν αφυδατωμένοι και άλλοι υπέφεραν από υποθερμία. Έχουμε δωρίσει βασικά είδη σε ένα καταφύγιο υποδοχής στην Πολωνία και δουλεύουμε για να ενισχύσουμε την ανταπόκρισή μας.

ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ | ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αξιολογούμε διαρκώς τις ανάγκες και είμαστε σε επιφυλακή να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου.

Υποστήριξέ μας κάνοντας μια δωρεά στο Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο μας επιτρέπει να ενεργούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα επείγοντα, ιδιαίτερα σε περίπτωση ενόπλων συγκρούσεων.

ΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Στόχος 

Θέλουμε να συγκεντρώσουμε:200,00 €
0€
200€
0€ από τα 200€ στόχο