Ισοθερμική κουβέρτα

Μέσα στο 2015, περισσότεροι από 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν το Αιγαίο για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι προέρχονται από εμπόλεμες χώρες πιο συγκεκριμένα από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Το ταξίδι τους είναι δύσκολο και επικίνδυνο, κυρίως το χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία των ομάδων μας που διενεργεί επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο είναι οι ισοθερμικές κουβέρτες, καθώς πολλοί από τους διασωθέντες υποφέρουν από υποθερμία.

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέσωσαν 23.700 ανθρώπους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο το 2015

Ισοθερμική κουβέρτα 5,00 €
Εμβόλια

Η ιλαρά είναι η πιο σοβαρή παιδική μεταδοτική ασθένεια και παραμένει βασική αιτία θανάτου μικρών παιδιών. Οι θάνατοι αυτοί μπορούν να αποφευχθούν καθώς υπάρχει εμβόλιο κατά της ιλαράς το οποίο είναι αποτελεσματικό αλλά και οικονομικό. Όμως, στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα παιδιά συνήθως δεν εμβολιάζονται λόγω πολέμων, φτώχειας και απουσίας προγραμμάτων πρόληψης, με αποτέλεσμα να προσβάλλονται από την ασθένεια. 

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν περισσότερους από 1.537.400 ανθρώπους κατά της ιλαράς μέσα στο 2015.

Εμβόλια 10,00 €
Φάρμακα κατά του HIV/AIDS

Μέχρι σήμερα, 40.000.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV/AIDS. Χάρη στην αντιρετροϊκή θεραπεία, ο ιός δεν αποτελεί πια θανατική καταδίκη για τους οροθετικούς ασθενείς. Τα αντιρετροϊκά φάρμακα περιορίζουν τον ιό HIV/AIDS σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα στον ανθρώπινο οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα. Χάρη στη θεραπεία, ο ασθενής παίρνει βάρος και είναι σε θέση να ζήσει μια φυσιολογική και μακρόχρονη ζωή. Όμως, το υψηλό κόστος της θεραπείας την καθιστά απαγορευτική για τους ασθενείς κυρίως των αναπτυσσόμενων χωρών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για αυτήν. 

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χορηγούν δωρεάν αντιρετροϊκή θεραπεία σε 240.100 ασθενείς με HIV/AIDS.

Φάρμακα κατά του HIV/AIDS 10,00 €
Κιτ για ασφαλή τοκετό στο σπίτι

Όταν μια έγκυος γυναίκα δεν μπορεί να γεννήσει σε κλινική μας για λόγους ασφάλειας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, της παρέχουμε ένα ειδικό κιτ που περιέχει αντικείμενα που θα τη βοηθήσουν να γεννήσει με ασφάλεια στο σπίτι και της εξηγούμε ποια είναι τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται και πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν. 

Συμπεριλαμβάνει ένα πλαστικό κάλυμμα για το πάτωμα, μία κλωστή που θα δεθεί στον ομφάλιο λώρο, ένα καινούριο ξυράφι για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος, ένα σαπούνι και μία πετσέτα για να στεγνώσουν και να τυλίξουν το μωρό.

Κιτ για ασφαλή τοκετό στο σπίτι 10,00 €
Στηθοσκόπιο

Το στηθοσκόπιο είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία των γιατρών και νοσηλευτών στις αποστολές μας. Το χρησιμοποιούν για να ακούσουν και να ελέγξουν τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων. Το στηθοσκόπιο είναι σημαντικό για την ανίχνευση της πνευμονίας, των λοιμώξεων του αναπνευστικού και της φυματίωσης, ασθένειες που αντιμετωπίζονται από το ιατρικό μας προσωπικό καθημερινά στο πεδίο των αποστολών.

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δέχθηκαν περισσότερους από 8.000.000 ασθενείς στα εξωτερικά τους ιατρεία μέσα στο 2015

Στηθοσκόπιο 10,00 €
Θεραπευτική τροφή

Ο υποσιτισμός απειλεί τις ζωές 20.000.000 παιδιών ανά τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, τα έτοιμα θεραπευτικά διατροφικά σκευάσματα (RUTF) χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Τα RUTF είναι σε μορφή κρέμας και περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού. Eνισχύουν τον οργανισμό των βαριά υποσιτισμένων παιδιών και βοηθούν την επιβίωση και τη σωστή ανάπτυξή τους. 

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιέθαλψαν περισσότερα από 181.600 σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά στα επισιτιστικά τους προγράμματα το 2015

Θεραπευτική τροφή 20,00 €

Σελίδες

Μπορείς να συνεχίσεις να ψάχνεις δώρα για να χαρίσεις:

Δώρα για σένα | Δώρα για έναν φίλο | Δώρα για δράση

ή να προχωρήσεις στην αγορά όσων έχεις διαλέξει ήδη

ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΜΑΘΕ ΠΩΣ